Verzorging en Onderhoud


Verzorging kunstnagels

Nagelriemen verzorgen!

Absoluut bovenaan in de lijst. Verzorg je nagels en nagelriemen met nagelriem olie 2 keer per dag. Een gezonde nagel zorgt voor een betere hechting en langere behoud van je kunstnagels.

Uitharden.

Acryl heeft 48 uur de tijd nodig om volledig uit te harden. Houdt hier rekening mee als je je handen gebruikt.

Gereedschap.

Kunstnagels zijn geen gereedschap. Probeer onnodige druk op de kunstnagel te vermijden door zoveel mogelijk gebruik te maken van de zijkant van je vingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van kleding en het tillen van zware voorwerpen. Grijp nooit iets vast met de volle hand, je nagels kunnen hierdoor achteroverslaan en breken. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Als je iets wilt openen gebruik dan een schaar, mes, opener of ander gereedschap,ook knopjes niet indrukken met je nagels.

Nabehandeling.

Laat de kunstnagels op tijd na behandelen. Gemiddeld is dit om de 3 weken. zo ver kom je dat je nagels breken.

Vijlen.

Als je merkt dat je de nagels veelvuldig stoot dan is dit een teken dat ze te lang zijn. Vijl ze dan iets korter. De juiste vijl hiervoor kun je aanschaffen in de salon. Knip kunstnagels nooit!! bij ons in de salon gebruiken wij voor ieder klant een eigen vijl en schuur rolletje dit is voor de hygiëne.

Schoonmaken.

Houdt de onderkant van de nagels goed schoon. Dit is een broedplaats voor bacteriën. Gebruik hiervoor een manicure borsteltje of tandenborstel.

Handschoenen.

De kunstnagels beschadigen sneller door schoonmaakmiddelen en oplosmiddelen zoals bv. aceton, benzine, terpentine, antikal, cif etc. Ook water droogt de huid en nagels uit dus bij het langere poetswerk adviseer ik om altijd handschoenen te dragen dit ook voor langere behoud van je kunstnagels.

Tuinieren.

Doordat de bacterien in tuinaarde infecties kunnen veroorzaken is het verstandig om tijdens het tuinieren ook handschoenen te dragen.

Schade.

Probeer bij schade de nagel niet zelf te repareren. dit verhoogt de kans op een schimmel of bacterie. Trek de nagel ook nooit van de natuurlijke nagel af! laat dit altijd verwijderen door ons.