Verzorgingkunstnagels-Gel en Acryl-Teennagels

Verzorging kunstnagels

Nagelriemen verzorgen!

Absoluut bovenaan in de lijst. Verzorg je nagels en nagelriemen met nagelriemolie 2 keer per dag. Een gezonde nagel zorgt voor een betere hechting en langere behoud van je kunstnagels.

Uitharden.

Acryl heeft 48 uur de tijd nodig om volledig uit te harden. Houdt hier rekening mee als je je handen gebruikt.

Gereedschap.

Kunstnagels zijn geen gereedschap. Probeer onnodige druk op de kunstnagel te vermijden door zoveel mogelijk gebruik te maken van de zijkant van je vingers. Denk bijvoorbeeld aan het openen van laden, deksels en deuren, het aantrekken van kleding en het tillen van zware voorwerpen. Grijp nooit iets vast met de volle hand, je nagels kunnen hierdoor achteroverslaan en breken. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Als je iets wilt openen gebruik dan een schaar, mes, opener of ander gereedschap,ook knopjes niet indrukken met je nagels.

Nabehandeling.

Laat de kunstnagels op tijd nabehandelen. Gemiddeld is dit om de 3 weken. zo verkom je dat je nagels breken.

Vijlen.

Als je merkt dat je de nagels veelvuldig stoot dan is dit een teken dat ze te lang zijn. Vijl ze dan iets korter. De juiste vijl hiervoor kun je aanschaffen in de salon. Knip kunstnagels nooit!! bij ons in de salon gebruiken wij voor ieder klant een eigen vijl en schuurrolletje dit is voor de hygiëne.

Schoonmaken.

Houdt de onderkant van de nagels goed schoon. Dit is een broedplaats voor bacteriën. Gebruik hiervoor een manicure borsteltje of tandenborstel.

Handschoenen.

De kunstnagels beschadigen sneller door schoonmaakmiddelen en oplosmiddelen zoals bv. aceton, benzine, terpentine, antikal, cif etc. Ook water droogt de huid en nagels uit dus bij het langere poetswerk adviseer ik om altijd handschoenen te dragen.

Tuinieren.

Doordat de bactieren in tuinaarde infecties kunnen veroorzaken is het verstandig om tijdens het tuinieren ook handschoenen te dragen.

Schade.

Probeer bij schade de nagel niet zelf te repareren. dit verhoogt de kans op een schimmel of bacterie. Trek de nagel ook nooit van de natuurlijke nagel af! laat dit altijd verwijderen door ons.

Gelnagels / Nextgel

Gelnagels worden ook van acryl gemaakt. Maar in tegenstelling tot de acrylnagel is de gelnagel van een stroperige, gelvormige kunststof gemaakt. Deze kunststof wordt direct op de natuurlijke nagel aangebracht. Dit moet steeds worden uitgehard met behulp van een speciale uv/led-lamp. In tegenstelling tot acrylnagels zijn gelnagels veel flexibeler. Met een vijl worden de nagels handmatig in de juiste vorm gebracht.


Acrylnagels

Acrylnagels:
Acryl is een synthetische vezel die bij kunstnagels als volgt wordt gebruikt. Het acrylpoeder wordt gemengd met een acrylvloeistof. Op het moment dat het poeder en de vloeistof met elkaar in aanraking komen, vindt er een chemische reactie plaats. Zo ontstaat er een klein, kneedbaar bolletje. Dit bolletje wordt op de natuurlijke nagel aangebracht en in model gebracht. Na enkele seconden wordt dit vanzelf hard. Omdat de acrylnagel aan de natuurlijke nagel vast zit, groeit deze met de nagel mee. Hierdoor ontstaat er bij de nagelriemen een uitgroei van de acrylnagel. Na ongeveer drie weken moeten de nagels opgevuld en bijgewerkt (vijlen enzovoort) worden.  


Nagelbijter

Bent u een nagelbijter en wilt u hier graag vanaf komen? Ik begeleid u graag hierbij. 

Bel mij gerust voor meer informatie.


Manicurebehandeling

  • De nagelriemen verzorgen en terugzetten
  • Vijlen en polijsten van de nagels
  • De nagels worden gelakt met gelpolish en vervolgens met een top coat.
  • Keuze tussen alle soorten en kleuren nagellak
  • Masseren van de handen met een manicurelotion

Manicurebehandeling met Gelpolish/Gellak

Gelnagellak zit tussen nagellak en een gel in. Het wordt opgebracht als een lak en heeft de kwaliteiten van een gel. Eerst wordt er een basecoat aangebracht die heel even onder de uv-lamp moet drogen. Hierna wordt er een kleur opgebracht die ook onder de uv-lamp moet drogen. Vervolgens wordt er nog een laagje van de kleur opgebracht, dat even moet drogen, waarna een topcoat wordt aangebracht. De gelnagellak heeft mijn hart helemaal gestolen. Het ziet er echt prachtig uit. Het blijft twee tot vier weken goed zitten. De gelnagellak ademt, waardoor je je nagels gewoon met een nagelolie kunt verzorgen. Ook is de gelnagellak gemakkelijk te verwijderen.

Verwijderen kunstnagels

Kunstnagels worden met pure aceton verwijderd. Hierbij worden de nagels zo'n twintig minuten in een badje met aceton gedompeld. Zowel gel als acryl wordt week in aceton, waardoor het gemakkelijk van de nagel afgewreven kan worden. 

Teennagels

  1. Voor mooie voeten wordt bij op uw teennagels naar keuze gellak in french, kleur of glitter aangebracht. Daar heeft u 6-8 weken plezier van! deze kunnen daarna weer nabehandeld worden.